Venray krijgt Wi-Fi-netwerk

De Limburgse gemeente Venray heeft de opdracht gegeven voor het installeren van een Wi-Fi-netwerk in het centrum van Venray. De aanleg van dit netwerk zal eerdere problemen met de aansturing van de centrumafsluiting moeten verhelpen.

Procyon Networks gaat Wi-Fi-netwerk in Venray installeren
Procyon Networks gaat Wi-Fi-netwerk in Venray installeren

Procyon Networks heeft de opdracht van de gemeente Venray gekregen een Wi-Fi- netwerk te installeren in het centrum van Venray. Eerder kampte de stad namelijk met het probleem dat de aansturing van de centrumafsluiting niet goed functioneerden. De gemeente gaat de mogelijkheid bekijken om het draadloze netwerk toegankelijk te maken voor het publiek.

Het oorspronkelijk systeem van de centrumafsluiting zal worden vervangen. Het huidige systeem op basis van het 3G-netwerk zal worden vervangen voor een aantal camera’s en beweegbare afsluitpalen. Deze verandering zal het probleem met onvoldoende bandbreedte moeten wegnemen. Het aangelegde netwerk door KPN had hier voor namelijk vaak last van storingen. De camera’s hebben meer bandbreedte nodig dan het mobiele netwerk kan leveren. Procyon Networks zal daarom een nieuw Wi-Fi-netwerk in het centrum van Venray installeren.

De access points die in het Wi-Fi-Netwerk worden gebruikt zijn van het merk Ruckus Wireless. In ieder access point zit een matrix van antennes die met behulp van software zo wordt aangestuurd dat uitgezonden energie steeds in de meest optimale richting gaat om een ander access point of client te bereiken. Aan de ontvangstkant gebeurt hetzelfde. Op deze manier weet Ruckus het bereik van een access point met meer dan een factor twee te vergroten, aldus Procyon.

De gemeente Venray bekijkt nog hoe het Wi-Fi-netwerk in de toekomst verder uitgebreid kan worden. Zo kunnen er in de toekomst ook andere diensten worden aangeboden via dit netwerk.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 september 2011.