Veel animo voor glasvezel in Deventer

Naar aanleiding van een peiling van de gemeente blijkt er flink wat animo te zijn voor glasvezel in Deventer. Het supersnelle internet voor inwoners van Deventer had 300 huishoudens nodig om rendabel te zijn, bijna 800 lieten weten interesse te hebben.

De gemeente Deventer heeft in totaal 1280 huishoudens een brief gestuurd om na te gaan of er interesse bestond in glasvezel, bijna 800 huishoudens hadden dus wel interesse in dit supersnelle internet aldus De Stentor.

Eerder werd er in Deventer al een proef gehouden waarbij zes huishoudens in het buitengebied een glasvezelverbinding kregen waarbij de laatste meters werd verzorgd door een draadloos netwerk. De aanpak zorgde voor een bijna even snel internet als bij een gewone glasvezelverbinding. Het streven van de gemeente is om meer huishoudens in het buitengebied op glasvezelf aan te sluiten.

Ook heeft de gemeente laten weten contact te zoeken met diverse bedrijven om te kijken of ze het glasvezel in Deventer kunnen aanleggen, waarschijnlijk zal een abonnement 50 euro per maand gaan kosten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 27 november 2009.