Vaste telefonie nog steeds niet weg te denken

Vast bellen neemt af in populariteit. Toch geeft 79 procent van de Nederlandse consumenten aan dat zij naast een mobiel telefoonnummer ook bereikbaar zijn via een vast nummer.

Veel Nederlandse huishoudens beschikken nog steeds over een vast telefoonnummer
Veel Nederlandse huishoudens beschikken nog steeds over een vast telefoonnummer

De ‘vaste telefoon’ is al lang niet meer zo vast als vroeger, maar desondanks heeft deze zijn plaats in menig huiskamer nog steeds weten te veroveren. Het gebruik ervan laat weleens waar een dalende trend zien, desondanks zijn er nog genoeg consumenten die een dubbel telefoonabonnement hebben.

De redenen voor zowel een vaste als een mobiele aansluiting lopen uiteen, zo is te lezen in het rapport van Telecompaper. Zo geeft ongeveer 12 procent van de consumenten aan dat zij vaste telefonie hebben, omdat het voordeliger is om naar vaste nummers te bellen met een vaste lijn. Daarnaast geeft 35 procent aan dat vaste telefonie onderdeel is van hun abonnement bij de internetprovider (dual play, triple play of quad play). Naast deze trends laat het rapport ook een nieuwe trend zien. Er is een stijging te zien in het aantal mensen die hun vaste lijn nog niet hebben opgezegd, maar ook niet meer gebruiken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 14 augustus 2017.