Vast internet Tele2 loopt verder terug

Tele2 heeft de resultaten bekendgemaakt over het derde kwartaal van dit jaar. Het Zweedse telecombedrijf doet het in het mobiele segment goed, echter neemt het aantal klanten met vast internet en telefonie verder af. Tele2 zag in Nederland de omzet dalen met 6,7 procent tot 149 miljoen euro.

Tele2 Nederland ziet omzet met 6,7 procent dalen
Tele2 Nederland ziet omzet met 6,7 procent dalen

Internetprovider Tele2 heeft in het derde kwartaal te kampen met een omzetdaling van 6,7 procent tot 149 miljoen euro. Het mobiele segment nam echter verder toe met 23.000 klanten tot 791.000. Alleen neemt het aantal klanten met vast internet en telefonie verder af, met respectievelijk 6 en 22 procent. Ondanks de stevige groei op mobiel vlak wist Tele2 geen omzetgroei te realiseren in Nederland. De omzet uit vast internet blijft voor Tele2 nog wel hoger dan de omzet uit mobiele telefonie.

Uit de kwartaalcijfers bleek tevens dat de omzet uit mobiel met 1,2 procent toenam. Maar de breedbandomzet daalde met 8,5 procent en ook de omzet uit telefonie daalde met 27,4 procent. Vast internet van Tele2 loopt niet alleen dit kwartaal verder terug. In vergelijking tot vorig jaar is het aantal klanten voor vast internet gedaald met 22 procent. De provider wijdt de teruglopende klantaantallen en omzetdaling vooral aan de concurrentie op de vaste markt. Daarnaast ook aan de investeringen die Tele2 momenteel doet voor de opbouw van het eigen 4G-netwerk.

Tele2 lijkt zijn pijlen dan ook te gaan richten op het eigen mobiel netwerk. Verwacht wordt dat vanaf 2015 klanten van Tele2 gebruik kunnen maken van het 4G-netwerk. Deze week liet provider UPC nog weten abonnementen voor mobiele telefoons aan te gaan bieden. UPC heeft nog geen eigen mobiel netwerk, maar gaat gebruik maken van het netwerk van KPN, Vodafone of T-Mobile. Om welk netwerk het precies gaat, wil UPC nog niet zeggen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 23 oktober 2014.