UPC verhoogt tarieven voor deel klanten

Een onbekend deel van de UPC-klanten gaat vanaf oktober 1 à 2 euro meer betalen voor zijn abonnement. Niet alle klanten krijgen te maken met de prijsverhoging. Het gaat om klanten met een alles-in-1-bundel of een bundel met internet en televisie. Volgens UPC is er geen specifieke reden voor de prijsverhoging.

Deel van UPC-klanten gaat meer betalen
Deel van UPC-klanten gaat meer betalen

UPC-klanten met een alles-in-1-bundel of een bundel met internet en televisie gaan vanaf oktober 1 à 2 euro meer betalen voor hun abonnement. Hoeveel klanten precies te maken krijgen met de prijsverhoging is vooralsnog niet bekend. In ieder geval geldt de prijsverhoging alleen voor klanten met een bundel waarbij meerdere diensten worden afgenomen. De nieuwe alles-in-1-abonnementen zijn vanaf 1 oktober al 1 euro duurder.

Volgens UPC-woordvoerder Elodie Verweij is er geen specifieke reden voor de prijsverhoging. De jaarlijkse inflatiecorrectie maakt in ieder geval onderdeel uit van de prijsverhoging. Klanten van UPC die niet akkoord gaan met de prijsverhoging kunnen hun abonnement opzeggen, ook wanneer zij nog een jaarcontract hebben. Eerder berichtten klanten op het UPC-forum al dat hun maandelijkse tarief werd verhoogd. UPC heeft nu zelf bevestigd dat sommige klanten inderdaad 1 à 2 euro per maand meer gaan betalen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 27 augustus 2014.