UPC verhoogt internetsnelheid en analoge tv verdwijnt

Kabelprovider UPC gaat vanaf 3 april de internetsnelheid op haar kabelnetwerk verhogen. Ook zal vanaf deze datum kosteloos digitaal tv worden aangeboden. Dat liet het bedrijf afgelopen woensdag tijdens een persconferentie weten.

UPC schaft codering voor digitale televisie af.
UPC schaft codering voor digitale televisie af.

UPC gaat het kabelinternet aanpakken en daarnaast ook digitale televisie. Vanaf 3 april zal men de maximale internetsnelheid verhogen tot 200 Mbits en de codering voor digitale televisie afschaffen. Dat betekent dat ruim 1,7 miljoen UPC-klanten naast het analoge signaal ook het digitale signaal kunnen bekijken. De kabelaar gaf aan dat er geen extra kosten aan zijn verbonden en ook geen extra randapparaat aangeschaft moet worden.

De wijziging is volgens UPC een van de ‘meest ingrijpende’ op de Nederlandse tv-markt sinds de introductie van digitale televisie. Naar schatting heeft 40 procent van alle UPC-klanten een televisie met DVB-C-ontvanger in huis. Deze is namelijk nodig om het digitaal signaal te kunnen ontvangen. De meeste moderne televisies beschikken over deze functionaliteit. Hoelang het analoge signaal nog ondersteund blijft is volgens UPC niet te zeggen. Klanten die vanaf 3 april overgaan van analoge naar digitale tv moeten wel hun zenders opnieuw instellen.

Naast digitale televisie zal ook de snelheid van kabelinternet worden verhoogd. Het nieuwe Alles-In-1 Extreme Power-pakket dat vanaf 3 april leverbaar is, krijgt de maximale internetsnelheid. De maximale snelheid van 200 Mbits zal nog niet in het gehele verzorgingsgebied beschikbaar zijn. Het nieuwe Standaard-pakket van 49,50 euro per maand blijft een downloadsnelheid van 60 Mbps en een uploadsnelheid van 6 Mbps houden. Daarnaast is het mogelijk om losse internetabonnementen met de nieuwe snelheden af te sluiten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 28 maart 2013.