UPC verandert uitzendfrequenties

Eerder werden nog HD-kanalen gewijzigd naar een lagere frequentie, nu gaan ook enkele SD-kanalen op deze lagere frequentie draaien. Deze lagere uitzendfrequenties diende voorheen als radiofrequentie.

SD-kanalen van UPC naar lagere frequentie
SD-kanalen van UPC naar lagere frequentie

Mogelijk hebben UPC klanten ontvangstproblemen met hun digitale aansluiting. Deze ontvangstproblemen zijn voort gekomen uit het besluit van UPC SD-kanalen op een lagere frequentie uit te zenden. Dit was eerder al het geval bij de HD-kanalen. Gevolg is echter dat oude typen wandcontactdozen dit signaal niet goed filteren. Het probleem zal volgens UPC verholpen kunnen worden door oude wandcontactdozen in de meterkast te vervangen. De kabelexploitant heeft toegezegd klanten te helpen bij de vervanging van deze contactdozen.

Deze overstap naar een lagere frequentie zorgt in delen van Nederland voor de nodige problemen. Zo is het nieuwe RTL themakanaal RTL Crime niet te ontvangen en zijn een aantal door UPC uitgezonden kanalen, niet te ontvangen. Volgens UPC-woordvoerster, Maaike Scholten, kunnen klanten het beste contact opnemen met de klantenservice. Wanneer de wandcontactdoos het eerste UPC aansluitpunt in huis is, komt een UPC-monteur kosteloos een nieuwe wandcontactdoos plaatsen. Mocht er twijfel bestaan over het aansluitpunt, dan wordt via de klantenservice stap voor stap bepaald of de wandcontactdoos het eerste aansluitpunt is.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 19 september 2011.