UPC test mobiel internet

De provider UPC is begonnen met testen om te kijken of mobiel internet ‘technisch en administratief’ werkt. 450 Klanten zijn in december al begonnen met testen op het Vodafone netwerk alvorens de internet-abonnementen worden gelanceerd.

UPC test mobiel internet voor consumenten
UPC test mobiel internet voor consumenten

Internet provider UPC lijkt zich nu ook als telecomprovider te willen profileren. Sinds juni vorig jaar biedt de provider al zakelijke abonnement aan voor mobiel internet. De bedoeling was om binnen korte tijd ook een variant voor consumenten te realiseren. Echter is dat niet gelukt en begint UPC binnen afzienbare tijd met mobiel internet –abonnementen voor consumenten. De provider is al even aan het testen met het nieuwe abonnement. Woordvoerster van UPC, Maike Scholten, bevestigt dit: ‘We willen zeker weten dat het technisch en administratief werkt als we live gaan, vandaar dat we eerst testen.’

Dit jaar vinden er nieuwe veilingen plaats voor gangbare en aantrekkelijke frequenties. UPC heeft nog niet bevestigd daaraan mee te doen, maar het ligt voor de hand. Ook Tele2 lijkt de ambities te hebben om een telecomprovider in Nederland te worden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 20 januari 2012.