UPC start volgende week met delen WiFi-modems

Vanaf 1 juli start kabelaar UPC met het testen van draadloos internet via gedeelde modems van klanten. De WiFi-modems van klanten zullen in Zupthen voor het eerst worden opengezet voor gebruik door andere UPC-abonnees. Steeds meer providers lijken deze dienst aan te gaan bieden.

In navolging van Ziggo gaat nu ook UPC WiFi-modems delen
In navolging van Ziggo gaat nu ook UPC WiFi-modems delen

Klanten van UPC kunnen mogelijk straks ook landelijk gebruik maken van gedeelde WiFi-modems. De kabelaar gaat vanaf 1 juli starten met een test in Zutphen. Deze locatie is gekozen vanwege het grote aantal klanten in die plaats dat een draadloos modem van UPC heeft. De proef zal zich voornamelijk gaan richten op de technische aspecten van het WiFi-netwerk en de gebruikerservaringen. Eerder liet UPC al weten de modems van klanten open te willen zetten voor gebruik door andere klanten.

Voor klanten van UPC is het gebruik van de WiFi-hotspots gratis. Daarnaast kunnen klanten volgens de kabelaar dankzij het ‘meeliften’ op bestaande WiFi-modems geld besparen op een databundel voor hun smartphone of tablet. Elke gebruiker moet zich via ‘Mijn UPC’ aanmelden voor WiFi en apparaten toevoegen. Er kunnen onbeperkt apparaten worden toegevoegd, maar maximaal 3 gastgebruikers kunnen tegelijk gebruik maken van het modem. De downloadsnelheid ligt op 2,5 à 3 Mbps.

Hoe lang de testen in Zutphen gaan duren is nog niet bekend, maar de provider denkt aan enkele weken. Volgens UPC is de dienst een aanvulling op het huidige aanbod. Klanten die niet mee willen doen aan het delen van het WiFi-modem, kunnen zich afmelden maar mogen dan ook niet gebruik maken van andere openstaande UPC-modems. Eerder heeft kabelaar Ziggo na een test in Groningen het delen van WiFi-modems landelijk uitgerold.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 24 juni 2013.