UPC start pilot met WiFi in bushokjes

Kabelaar UPC is een samenwerking aangegaan met reclamebedrijf CBS Outdoor voor gratis openbare WiFi-hotspots in bushokjes. In vijf bushokjes in Hilversum en Eindhoven zal komende drie maanden gratis WiFi beschikbaar zijn. Mocht de pilot een succes zijn, dan zal men mogelijk het aantal ‘WiFi-bushokjes’ uitbreiden.

UPC start test met gratis internet in bushokjes
UPC start test met gratis internet in bushokjes

Eerder werden treinen en bussen al voorzien van een WiFi-verbinding waarbij consumenten tijdens de reis gratis kunnen mailen, Facebooken of WhatsAppen. Internet provider UPC gaat nu ook WiFi-hotspots beschikbaar stellen in bushokjes. Daarvoor is de kabelaar een partnership aangegaan met CBS Outdoor. Er zal eerst worden gestart met een pilot in 5 bushokjes in de steden Eindhoven en Hilversum. Wellicht wordt bij succes dit aantal verder uitgebreid.

Smartphonegebruikers kunnen gratis inloggen op het WiFi-netwerk. Vervolgens krijgen zij een landingspagina te zien met reclame van een adverteerder, na het wegklikken kan men vrij internetten. Welke internetsnelheid UPC gaat bieden is nog niet bekend. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat bushokjes (abri’s) worden voorzien van WiFi. De kabelaar zal zijn breedbandnetwerk en ondersteunde diensten beschikbaar stellen voor de pilot. CBS Outdoor zorgt voor de locaties, stroomvoorziening en biedt een platform voor adverteerders.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 03 december 2013.