UPC pakt elektronische programmagids aan

Tv-aanbieder UPC gaat naast de uitbreiding van het digitale zenderaanbod, de elektronische programma gids vernieuwen. De aangeboden informatie zal actueler zijn en zou eerdere klachten van abonnees over verkeerde programma-informatie moeten verhelpen.

Steeds meer vernieuwingen in het digitale aanbod van UPC
Steeds meer vernieuwingen in het digitale aanbod van UPC

Eerder klachten van UPC-abonnees hebben ertoe geleid dat de elektronische programma gids (EPG) wordt vernieuwd. Daarnaast zal op 3 april het digitale tv-aanbod verder worden uitgebreid. Er komen vijf nieuwe HD-kanalen, het Nederlandse muziekkanaal LiveTV wordt toegevoegd en het aanbod van digitale radiozenders met VRT en BBC uitgebreid. Eerder werd de uitbreiding al aangekondigd, maar nu wordt ook de elektronische programmagids aangepakt.

De elektronische programmagids wordt momenteel al verbeterd. Het uiterlijk en gebruik zullen hetzelfde blijven, de vernieuwing zit het hem vooral in actuelere programma-informatie. De programmagids zal regelmatiger worden ververst zodat de geboden informatie actueler is. Klachten van UPC-abonnees over verkeerde programma-informatie zullen hiermee van de baan moeten zijn.

Daarnaast is nu ook Series Linking op meer tv-zenders aanwezig. Alle tv-zenders van de Nederlandse en publieke omroep en RTL Nederland hebben nu deze nieuwe mogelijkheid. De technologie maakt het mogelijk om programma’s en series op te nemen. Er kan gekozen worden om het komende programma of het komende programma en alle daarna komende afleveringen van dit programma of serie op te nemen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 26 maart 2012.