UPC lanceert nieuw standaardpakket en verhoogt internetsnelheden

Kabelaar UPC lanceert vandaag nieuwe ‘Alles-in-1’ pakketten voor digitale televisie, internet en telefonie. Daarnaast verhoogt de provider de internetsnelheden en wordt het tv-aanbod verder uitgebreid. Met het nieuwe standaardpakket Alles-in-1 Power, biedt UPC nu 120 Mbps internet en 15 HD-zenders voor 50 euro per maand.

UPC verhoogt internetsnelheden en breidt tv-aanbod uit
UPC verhoogt internetsnelheden en breidt tv-aanbod uit

Vanaf vandaag kunnen zowel bestaande als nieuwe UPC-klanten gebruik maken van verhoogde internetsnelheden en een breder tv-aanbod tegen concurrerende tarieven. Met het nieuwe standaardpakket, Alles-in-1 Power, biedt UPC nu 120 Mbps internet en 15 HD-zenders voor 50 euro per maand. De kabelaar claimt met dit vernieuwde aanbod binnen een vergelijkbaar prijssegment het snelste internet en de meeste tv-zenders aan te bieden.

“De nieuwe pakketten sluiten nauw aan op de vraag van onze klanten naar meer digitaal aanbod op televisie en meer internetsnelheid. Zij maken steeds vaker gebruik van meerdere mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones, waarmee zij continu online zijn”, aldus Hans Blom, Directeur Marketing en Sales van UPC.

Daarnaast zou ook de vraag naar downloadcapaciteit in de laatste 3 jaar ongeveer verdrievoudigd zijn. De verhoogde internetsnelheid van 120 Mbps, binnen het standaardpakket, moet tegemoetkomen aan het groeiend aantal devices dat thuis tegelijk wordt gebruikt. Binnen de huishoudens wordt steeds vaker tegelijk tv gekeken of gedownload via: tv’s, pc’s, tablets en smartphones.

Voor minder intensief gebruik biedt UPC het Alles-in-1 Basispakket , met 50 Mbps en 70 digitale zenders (15 in HD) voor 40 euro per maand. Grootgebruikers kunnen een Alles-in-1 Extra Power pakket afnemen met 200 Mbps internet en 110 digitale zenders (33 in HD) voor 65 euro per maand. Het is tevens mogelijk om binnen alle pakketten gebruik te maken van ‘multi screen’ voor het digitaal tv kijken op tv, laptop, tablets en smartphones. Daarnaast is een telefoonabonnement inbegrepen.

Momenteel voert UPC testen uit met internetsnelheden van 500 Mbps. Met deze snelheden denkt de kabelaar te kunnen blijven inspelen op de behoefte van haar meest intensieve gebruikers. Komende tijd zal UPC haar klanten voorzien van een passend advies voor het overstappen naar de nieuwe standaard van 120 Mbps. De provider verwacht dat 70 procent van haar klanten gebruik zal maken van deze mogelijkheid. In Nederland heeft UPC 1,7 miljoen huishouden als klant, waaronder 1 miljoen klanten met internet en digitale tv.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 04 september 2013.