UPC lanceert Nostalgienet tv-kanaal

Kabelexploitant UPC heeft een nieuw video-on-demand kanaal gelanceerd, Nostalgienet is vanaf nu ook met een groot aanbod beschikbaar. De zender kan alleen bekeken worden met een Digitaal TV Royaal pakket van UPC.

Nostalgienet, het nieuwe tv-kanaal van UPC
Nostalgienet, het nieuwe tv-kanaal van UPC

Er is weer een zender toegevoegd aan het on-demand aanbod van UPC. Klanten met een Digtaal TV Royaal pakket kunnen voortaan de zender Nostalgienet volgen. De programma’s zijn zelf op te roepen via het kanaal 312, het overzicht op kanaal 11 en via het on-demand menu. Tegen betaling kunnen zo enkele tientallen uitzendingen worden terug gekeken. Voor een uitzending verschillen de kosten van 99 eurocent tot 2,49 euro. Eerder maakte UPC al bekend dat het gebruik van video-on-demand flink stijgt en er veel naar films wordt gekeken.

Het nieuwe tv-kanaal, Nostalgienet, brengt het beste uit de jaren ’50 tot en met ’80 weer terug op tv. Polygoon, Rijksvoorlichtingsdienst, Endemol, het filmmuseum en de Publiek Omroep zullen het tv-kanaal voorzien van inhoud. Daarnaast wordt er iedere maand een thema gekozen zoals sport, muziek of film en worden er dagelijks topseries uit de jaren ’70-’80 getoond.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 14 november 2011.