UPC-klanten krijgen verdubbeling uploadsnelheid

Vanaf dinsdag 8 juli verhoogt UPC de uploadsnelheid van veel klanten. De komende weken zullen de eerste klanten al over een dubbele uploadsnelheid beschikken. De kabelaar gaf aan dat de snelheidsverhoging kosteloos is.

UPC verdubbelt uploadsnelheden
UPC verdubbelt uploadsnelheden

Klanten met een UPC internetabonnement kunnen vanaf 8 juli een dubbele uploadsnelheid verwachten. De kabelaar liet weten dat vrijwel alle klanten een verdubbeling tegemoet zullen zien. UPC zal enkele weken over de uitrol doen, in ieder geval zou voor het eind van de maand iedereen de dubbele uploadsnelheid kunnen ontvangen. De snelheidsverhoging is kosteloos. Klanten krijgen na het doorvoeren van de verhoging een uploadsnelheid die en tiende bedraagt van de downloadsnelheid.

UPC gaf aan zich te blijven richten op snelheidsverbeteringen. Afgelopen weken werd al getest met de nieuwe uploadsnelheden bij een beperkte groep klanten. Vanaf 8 juli zullen alle UPC-klanten profiteren van de verhoogde uploadsnelheid. Na de verhoging zouden de verhouding tussen download- en uploadsnelheid meer in lijn liggen met de markt. Concurrent Ziggo hanteert de 10:1-verhouding al langer. Een aantal klanten zal niet profiteren van een dubbele uploadsnelheid. Het gaat hierbij om oudere abonnementen, daar is namelijk al sprake van een dergelijke verhouding.

Abonnement            Download/Upload voorheen      Download/Upload na verhoging
Internet Basis          50 Mbit/s / 2,5 Mbit/s                     50 Mbit/s download / 5 Mbit/s upload
Internet Power       120 Mbit/s / 6 Mbit/s                      120 Mbit/s download / 12 Mbit/s upload
Internet Extra          200 Mbit/s / 10 Mbit/s                   200 Mbit/s download / 20 Mbit/s upload

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 08 juli 2014.