UPC-klanten willen vaker HD in basispakket

Tv-aanbieder UPC plaatst HD nog niet standaard in het digitale basispakket. Het ontbreken van HD-zenders in het basispakket is één van de meest gehoorde klachten over UPC, aldus Totaal TV in een interview met de kabelexploitant. De komst van de Horizon mediabox moet het gefaseerde traject, waarbij steeds meer klanten HD-zenders in het basispakket krijgen, versnellen.

Steeds meer UPC-klanten krijgen HD-zenders in het digitale basispakket
Steeds meer UPC-klanten krijgen HD-zenders in het digitale basispakket

Klanten met een digitaal basispakket van UPC ergeren zich vaker over het ontbreken van HD-zenders in het basispakket. Vooralsnog worden deze HD-zenders alleen standaard bij de Alles-in-1 pakketten geleverd. Het ontbreken van HD-zenders in het basispakket zou komen door de bruikleenconstructie voor decoders die UPC hanteert. Om HD-zenders voor alle klanten in het digitale basispakket te plaatsen, dienen eerste de oude decoders worden vervangen voor de nieuwe Horizon mediabox.

Nadat UPC eind vorige week was begonnen met het aanbieden van de nieuwe mediabox, bleek het product enorm populair onder de huidige klanten. Bestaande klanten van UPC kunnen, via de website van de kabelaar, upgraden naar een Alles-in-1 pakket waarbij HD-zenders in het basispakket worden geleverd. “Horizon voldoet aan de vraag en wensen van onze klanten. Dat blijkt uit belangstelling e de vele bestellingen voor de nieuwe mediabox”, aldus UPC-woordvoerster Maaike Scholten welke op de site van Totaal TV wordt gequote.

De Horizon mediabox zal er mogelijk voor zorgen dat het toevoegen van HD-zenders aan het digitale basispakket nog sneller verloopt. Voorlopig kiest UPC nog voor een gefaseerd traject waarbij steeds meer klanten de eerste tien HD-zenders in het digitale basispakket krijgen. Het gaat hier om de HD-zenders van RTL Nederland, SBS Broadcasting en de publieke omroep.

UPC verwacht dat de komende maanden meer bestaande klanten ervoor kiezen de Horizon mediabox te gaan gebruiken. In veel gevallen komen voor deze klanten de eerste tien HD-zenders in het digitale basispakket. Het aantal UPC-klanten die HD-zenders in het digitaal basispakket krijgen, lijkt hierdoor steeds verder toe te nemen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 12 september 2012.