UPC introduceert BabyTV in Nederland

UPC introduceert BabyTV in Nederland, een televisiekanaal dat speciaal ontwikkeld is voor peuters en baby's tot drie jaar oud.

In de huidige maatschappij kijken steeds meer kinderen naar de Televisie en is het voor ouders belangrijk om te weten wat hun kinderen kijken.
Het team van BabyTV bestaat uit pedagogen, psychologen en ervaren programmamakers welke een televisiekanaal hebben ontwikkeld specifiek als doelgroep de allerkleinste.

BabyTV heeft als doel om ouders van nuttige informatie te voorzien en het aanreiken van middelen om met hun kinderen te spelen, op die wijze worden de ontwikkelingen en activiteiten van de allerkleinsten op een positieve, plezierige en ontspannen manier gestimuleerd.

Overdag zal de programmering voornamelijk gericht zijn om de ontwikkeling van de allerkleinsten, leuke figuren zoals Meneer Slak, de Cuddliese of Walter en Dude nemen het jongen publiek mee op een ontdekkingreis door de wereld. Op die wijze leren baby's en peuters hun eerste woordjes op een speelse wijze.

De avondprogammering bestaat voornamelijk uit langzaam bewegende beelden begeleid door rustige muziek.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 17 februari 2009.