UPC gaat digitale zenderaanbod uitbreiden

Kabelexploitant UPC gaat haar zenderpakket uitbreiden. Per 1 september zullen kijkers extra digitale zenders tot hun beschikking hebben zonder extra te betalen.

UPC gaat meer digitale zenders aanbieden
UPC gaat meer digitale zenders aanbieden

UPC zal het digitale zenderaanbod gaan verhogen, dit gaat gepaard met de komst van een aantal nieuwe zenders. Daarnaast gaan er een aantal zenders verdwijnen zoals TMF-NL, dat eerder zelf al aangaf te stoppen. Ook het HD-pakket zal met een aantal zenders worden uitgebreid. De kabelmaatschappij zal tevens een aantal provinciale zenders toevoegen aan het zenderpakket, zoals RTV Drenthe, RTV West, RTV Oost, Omroep Zeeland en RTV Noord. Op deze manier biedt UPC alle regionale publieke zenders in het digitale pakket aan.

Vanaf 1 augustus is er nieuwe televisiezender bijgekomen, Investigation Discovery. Deze zender was eerder al te bekijken als ‘Zender van de maand’ en vervangt Discovery Travel&Living per 1 september. Ook voegt UPC 24Kitchen toe aan haar pakket, een nieuwe foodzender met voornamelijk Nederlandse producties over voeding en bereiding van eten. De HD-pakketen worden uitgebreid met zenders als: Animal Planet HD, BBC One HD en Foxlife HD. Daarmee komt het aantal HD-zenders van UPC op 27. Eerder gaf UPC al aan nog voldoende ruimte op het kabelnetwerk te hebben voor de uitbreiding van het digitale zenderaanbod. De ruimte zou beschikbaar zijn zonder daarvoor het analoge zenderaanbod in te krimpen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 19 augustus 2011.