Uitrol glasvezelnetwerk Reggefiber loopt gestaag

Reggefiber kampt steeds vaker met terughoudende consumenten op het gebied van glasvezel. De glasvezelexploitant legt in gemeenten alleen glasvezel aan wanneer dertig procent van de inwoners de glasvezeldiensten willen afnemen. Steeds vaker wordt in gemeenten de minimale afnamegraad niet gehaald.

Consument nog terughoudend op gebied van glasvezel
Consument nog terughoudend op gebied van glasvezel

Consumenten blijven vooralsnog terughoudend op het gebied van glasvezel. Glasvezelexploitant Reggefiber ziet in verschillende gemeenten het animo voor glasvezeldiensten nog niet toenemen. Reggefiber, waar KPN een belang in heeft, ziet steeds vaker dat de minimale afnamegraad van dertig procent niet wordt bereikt. Deze minimale afnamegraad hanteert Reggefiber door de hoge investeringskosten en het bijbehorende terugverdienmodel.

Vooralsnog loopt de glasvezelexploitant tegen tegenslagen aan in gemeenten als Gilze en Rijen, Hoogeveen en Urk. Waar Reggefiber de minimale afnamegraad van dertig procent niet heeft gehaald. In deze gemeenten heeft men nu de periode verlengd. Wat dat betreft is de werkwijze van Angie Fiber innovatief. Deze glasvezelexploitant sluit huishoudens al aan op glasvezel. Men kan daarna zelf bepalen of men een abonnement wil, anders wordt de glasvezelaansluiting op non-actief gesteld.

Volgens berichtgeving van TotaalTV zouden consumenten tevreden zijn over het internet via glasvezel. Echter zouden veel consumenten klagen over de beeldkwaliteit van tv-zenders. Deze zou lager zijn in vergelijking met kabeltelevisie. Of dit ook bepalend is voor de tegenslagen waar Reggefiber mee te kampen heeft is echter de vraag. Over het algemeen lijken consumenten tevreden te zijn over hun huidige verbinding en het nut van een glasvezelverbinding nog niet direct in te zien.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 23 januari 2014.