Tweak breidt glasvezelaanbod verder uit

Provider Tweak heeft bekendgemaakt in 2016 meer steden en plaatsen te gaan voorzien van internet via glasvezel met een snelheid tot 1 Gbps. De internetaanbieder rolt deze hoge internetsnelheden gefaseerd uit. Het gaat in totaal om ruim 73.000 huishoudens waar 1Gbps beschikbaar wordt gesteld.

Tweak wil in 2016 half miljoen huishoudens voorzien van 1Gpbs internet
Tweak wil in 2016 half miljoen huishoudens voorzien van 1Gpbs internet

Tweak gaat zijn aanbod van vast internet via glasvezel uitbreiden naar Deventer, Rijssen, Holten, Wierden en Haaksbergen. Ook de kleinere plaatsen Bathmen, Diepenveen, Enter, Ridderspoor en Schalkhaar worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Bewoners van deze steden en plaatsen kunnen straks kiezen voor een glasvezelverbinding met een maximum internetsnelheid tot 1 Gbps (1.000 Mbps). De provider kan deze snelheid aanbieden in plaatsen waar het wijkcentrales aansluit op het eigen netwerk. Tweak is de eerste internetaanbieder in Nederland die deze hoge snelheid levert.

Eerder werd door Tweak al glasvezel aangeboden in Almere, Enschede, Leeuwarden en Oostelijk Flevoland. Vanaf februari 2016 verwacht de provider de eerste nieuwe glasvezelverbindingen te kunnen aanbieden in Wierden en Haaksbergen. In maart volgen Deventer, Rijssen en Holten. Bestaande klanten in de regio kunnen hun huidige internetsnelheid behouden of kunnen gratis upgraden naar 1.000 Mbps. Ruim 73.000 huishoudens hebben straks de mogelijkheid om zich aan te sluiten op het glasvezelnetwerk van Tweak. De provider maakt daarbij gebruik van de bestaande wijkcentrales en installeert daar eigen apparatuur.

Tweak wil met het eigen netwerk een alternatief bieden voor de grote glasvezeloperators in Nederland. Naar eigen zeggen verstevigt de provider, met de glasvezeluitbreiding, zijn positie als derde glasvezelprovider van Nederland, na KPN en Vodafone. Inmiddels kunnen in Nederland 307.000 huishoudens kiezen voor een 1.000 Mbps glasvezelabonnement van Tweak. De provider wil volgend jaar een half miljoen huishoudens kunnen voorzien van 1Gbps internet. Een Alles-in-1 pakket bij de provider kost €54,94 per maand. Wie alleen 1 Gbps internet wil, betaalt €40,00 per maand.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 10 december 2015.