Tweak breidt glasvezeldiensten uit naar Dronten

Internetprovider Tweak gaat vanaf september 2015 zijn 1.000 Mbit glasvezeldiensten ook aanbieden in Dronten. De provider uit Almere kan nu in totaal aan 234.00 huishoudens internet via glasvezel aanbieden.

Tweak breidt glasvezelnetwerk verder uit
Tweak breidt glasvezelnetwerk verder uit

Na de steden Almere, Enschede en Leeuwarden, wordt ook Dronten toegevoegd aan de steden waar Tweak glasvezel aanbiedt. Vanaf september 2015 kan men in Dronten een glasvezelabonnement met een snelheid van 1.000 Mbit afsluiten. Naast Dronten krijgen de omliggende plaatsen Biddinghuizen, Swifterband en Ketelhaven ook toegang tot snel internet. In totaal krijgen bijna 17.000 huishoudens de mogelijkheid internet via glasvezel van Tweak af te sluiten. De provider heeft voor Dronten gekozen vanwege de tactische ligging in haar backbone. Het bedrijf is zelf gevestigd in Almere.

Inmiddels heeft Tweak 100 wijkcentrales aangesloten op haar netwerk. Naar eigen zeggen biedt het bedrijf het snelste internet voor de laagste prijs. Het aantal providers dat in Nederland 1Gbps internet aanbiedt is nog altijd beperkt. Angie Fiber en Breedband Arnhem bieden bijvoorbeeld ook lokaal 1.000 Mbit aan. Tweak omschrijft zichzelf als “een echt familiebedrijf”, ontstaan uit de community rond techsite Tweakers.net. “Ons doel: vanuit de polder de laatste technologie op het gebied van internet beschikbaar maken voor een eerlijke prijs. Zonder restricties”.

Bij Tweak kost een Alles-in-1 glasvezelpakket met een internetsnelheid van 1.000 Mbit, interactieve televisie en telefonie in totaal 54,95 euro per maand. Mochten klanten alleen gebruik willen maken van internet, dan kost dit abonnement 40 euro per maand. Naast het 1.000 Mbit glasvezelabonnement, kunnen klanten ook een 50 Mbit abonnement afsluiten. Dit abonnement is beschikbaar vanaf 35 euro per maand.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 12 augustus 2015.