TV op computer en smartphone

Belgacom gaat vanaf 1 oktober televisie aanbieden op de computer en smartphones.

TV op computer en smartphone
TV op computer en smartphone

Belgacom zal de komende maanden, in enkele stappen, televisie kijken op computer en mobiele apparaten introduceren. Op 1 oktober wordt het voetbalkanaal Belgacom 11 gedeeltelijk toegankelijk vanaf computer en smartphones.

Elk weekend zal Belgacom drie voetbalwedstrijden via 'live streaming' getoond worden tegen een prijs van €3,50 per wedstrijd. Deze prijs geldt voor abonees en niet-abonees. De hoogtepunten zullen elk weekend aangeboden worden op smartphones die uitgerust zijn met het iOS of Android besturingssysteem.

Vanaf november gaat Belgacom van start met het aanbieden van een kleine 200 films die op de computer bekeken kunnen worden. In december wordt de service uitgebreid met een aantal digitale kanalen die via de computer bekeken kunnen worden. Inclusief het opnemen en later terugkijken van programma's.

Het aanbod komt wel met een aantal beperkingen. Het is alleen mogelijk voor klanten die al betalen voor Belgacom TV, met een vaste computer, met internet via een kabel in dezelfde woning als de tv.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 12 september 2010.