Toename aantal internetklanten UPC

Provider UPC doet goede zaken als het gaat om het aantal internetklanten. Uit kwartaalcijfers van Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, blijkt dat er dit kwartaal 9.200 internetklanten bijkwamen. In totaal heeft UPC nu 1,11 miljoen internetklanten, ofwel 69,5 procent van de abonnees.

Aantal internetabonnees UPC stijgt verder naar 1,1 miljoen
Aantal internetabonnees UPC stijgt verder naar 1,1 miljoen

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, heeft de kwartaalcijfers bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het aantal internetklanten bij UPC blijft stijgen. Inmiddels heeft de kabelaar 1,1 miljoen internetklanten. Van het aantal internetklanten heeft ruim 60 procent een downloadsnelheid van 100Mbit/s of hoger. In het derde kwartaal daalde het totaal aantal klanten weliswaar met 13.000 klanten, maar dit was voornamelijk te wijten aan het verlies van kijkers op de analoge kabel. Verder maakte Liberty Global bekend dat het Ziggo heeft overgenomen.

Internet blijft groeien
Kabelaar UPC zag het aantal internetklanten in het derde kwartaal stijgen met 9.200 tot 1.107.400 klanten. Deze groei was echter iets lager dan de voorgaande vier kwartalen. Voor UPC lijkt het aanbieden van vast internet steeds belangrijker te worden. Vooral de afname van tv-diensten staat bij UPC onder druk. Afgelopen drie maanden daalde het aantal analoge kijkers met 19.300 tot 464.300 klanten: een probleem waar andere kabelaars ook mee kampen. Het lijkt er dan ook op dat UPC in 2015 het analoge zenderaanbod verder gaat reduceren.

Fusie Ziggo en UPC
Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, liet naast de resultaten van de kwartaalcijfers weten dat het bod op Ziggo is afgerond. De fusie van beide kabelbedrijven wordt dan ook per direct in gang gezet. Volgens het NRC zorgt de fusie tussen UPC en Ziggo ervoor dat 20 procent van de banen verloren gaan. Op korte termijn zullen klanten van beide bedrijven nog niets merken van de overname. Vooralsnog blijven de kabelaars het eigen productaanbod voeren.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 06 november 2014.