T-mobile gaat vast internet aanbieden via 4G

T-mobile gaat vanaf volgende maand vast internet aanbieden via haar mobiele 4G netwerk. Na diverse pilots in het afgelopen jaar hebben zij naar eigen zeggen genoeg ervaring opgedaan om het product toe te voegen aan het assortiment.

T-mobile gaat als eerste Nederlandse provider vast internet aanbieden via 4G
T-mobile gaat als eerste Nederlandse provider vast internet aanbieden via 4G

Als eerste Nederlandse provider gaat T-mobile vast internet aanbieden via het mobiele 4G netwerk. Hiermee hebben zij een ware primeur te pakken. Het is alleen nog maar de vraag of andere providers het voorbeeld volgen. KPN maakt gebruik van het kopernetwerk en Vodafone gaat straks vast internet via Ziggo’s coax-netwerk aanbieden.

Betaalbare vaste verbinding
Met name voor huishoudens in de afgelegen gebieden biedt vast internet via 4G een uitkomst. Op deze manier is er ook een betaalbare vaste verbinding beschikbaar. Hoewel T-mobile het product vermarkt als vast internet gaan gebruikers wel te maken krijgen met databundels. In Nederland kennen we voor vast internet al jaren geen limiet meer, in tegenstelling tot onze zuiderburen. Met deze nieuwe ontwikkelingen brengt T-mobile de databundels weer terug.

Hoge databundels
T-mobile heeft nog niet bekend gemaakt hoe de pakketten eruit gaan zien. Tijdens de testfase hanteerden zij diverse mogelijkheden waaronder 256GB voor 29 euro en een onbeperkt datalimiet tussen 00.00 en 06.00 uur. T-Mobile verwacht dat er ook veel interesse zal zijn voor de bundels van personen die veel op reis zijn. De databundels voor vast internet zullen vele malen hoger liggen dan van een gemiddeld mobiel abonnement.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 september 2016.