Test Telfort interactieve TV geslaagd

De aanbieder van telecomdiensten Telfort heeft een succesvolle test lopende met interactieve tv, zo succesvol dat Telfort voornemens is interactieve tv aan te gaan bieden aan al haar abonnees.

Na test blijk Telfort interactieve TV klaar voor lancering.
Na test blijk Telfort interactieve TV klaar voor lancering.

De test van Telfort, onder 200 abonnees van juni dit jaar, zijn erg succesvol en gemiddeld werd het nieuwe product "interactieve televisie" beoordeeld met een 8  op basis van diverse onderdelen. Belangrijkste is, dat de goed verlopen test er voor zal zorgen dat Telfort nu meer kan bieden op het gebied van digitale televisie en dat diverse aandachtspunten uit de test zullen worden aangepakt.

Wat goed scoorde in de test was het gemak van aansluiting, een goede verbinding en de vakkundige monteur. Aandachtspunten waren overduidelijk de afstandsbediening, snelheid van het menu voor digitale tv en incompleet geleverde pakketten. Alle punten zullen worden aangepakt zodat Telfort abonnees in de toekomst zonder al teveel problemen aan de slag kunnen.

Telfort, onderdeel van KPN, biedt internet aan via ADSL en snellere DSL-varianten, producten als digitale telefonie en digitale tv verlopen dan ook via deze techniek en hetzelfde netwerk. Helaas zal dit ook betekenen dat veel kleinere dorpen geen gebruik kunnen maken van deze nieuwe diensten welke een snel netwerk vereisen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 19 juli 2011.