Telfort introduceert internet via VDSL2

Na een test met 150 klanten gaat Telfort internet via VDSL2 aanbieden, een techniek welke ingezet zal worden om razendsnel internet aan te bieden tot 40 Mbps.

Introductie VDSL2 bij Telfort na blijvende vraag om sneller internet.
Introductie VDSL2 bij Telfort na blijvende vraag om sneller internet.

De strijd tussen aanbieders van kabelinternet zoals Ziggo en UPC en de aanbieders van ADSL zoals KPN, Tele2 en Telfort (onderdeel van KPN) blijft aanhouden zolang de consument behoefte heeft aan sneller internet. Nu is het Telfort welke na een uitgebreide test komt met het abonnement Internet Max welke tot 40 Mbps downloadsnelheid kan behalen.

Het nieuwe abonnement is scherp geprijsd in de markt gezet, de eerste 12 maanden kosten 27,50 per maand en na dit eerste jaar zal de abonnee net geen 35 euro per maand moeten betalen. De upload snelheid is gelimiteerd tot 3 Mbps en dit alles onder een fair use policy.

Met de introductie van internet via VDSL2 is er ook een ander nieuw abonnement door Telfort gelanceerd via ADSL, te weten Internet Basis (tot 8 Mb/s). Of en wanneer andere KPN merken nieuwe VDSL2 abonnementen gaan introduceren is niet bekend.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 april 2011.