Tele2 gaat rond tafel met kabelmaatschappijen

Tele2 gaat nog deze week proberen met kabelaanbieders UPC en Ziggo tot een akkoord te komen over de huidige situatie op de kabelmarkt.

Tele2 gaat rond tafel met kabelmaatschappijen.
Tele2 gaat rond tafel met kabelmaatschappijen.

De rechter bepaalde onlangs dat UPC en Ziggo hun kabelnetwerken niet hoeven open te stellen voor andere aanbieders. Eerder schreef de redactie van Internet&ADSL al dat Tele2 kabeltelevisie ging aanbieden. Daarna volgde een bericht dat UPC en Ziggo het daar niet mee eens waren en Tele2 voor de rechter daagde.

Tele2 was na de open gooien van het kabelnetwerk de eerste die ook kabeltelevisie ging aanbieden. Duizenden klanten stapten over naar Tele2. Maar nu Tele2 niet langer kabeltelevisie mag aanbieden is er voor de consument een onduidelijke situatie ontstaan. Tele2 wil dat de klanten die een kabelpakket via Tele2 hebben besteld dit ook kunnen ontvangen.

Een woordvoerdster van Tele2 zegt " De insteek van het overleg is hoe we dit gaan oplossen voor de klanten. Met de kabelbedrijven gaan we bekijken hoe we hiermee verder gaan." Op welke dag de partijen  om de tafel gaan, is nog niet bekend; maar het gaat zeker gebeuren bevestigd een woordvoerder van Ziggo. De klanten mogen immers niet de dupe worden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 24 augustus 2010.