Tele2 wil haar klanten analoge kabel aanbieden

Consumenten kunnen dit jaar kiezen uit meerdere providers voor hun analoge televisie via de kabel. De nieuwe mediawet is namelijk per 1 januari 2013 ingegaan. Tele2 wil daarom zo snel mogelijk analoge kabel televisie gaan aanbieden.

Tele2 wil haar klanten zo snel mogelijk analoge televisie via de kabel aanbieden
Tele2 wil haar klanten zo snel mogelijk analoge televisie via de kabel aanbieden

In de nieuwe mediawet staat onder andere dat kabelmaatschappijen nieuwkomers een wholesale-aanbod moeten doen. Consumenten kunnen daardoor vanaf dit jaar kiezen uit meerdere providers voor hun analoge televisie via de kabel. Tele2 heeft kenbaar gemaakt consumenten zo snel mogelijk analoge kabel te willen aanbieden. Het is echter nog wachten op een concreet aanbod van de kabelmaatschappijen.

Na bekendmaking van de nieuwe mediawet heeft Tele2 naar eigen zeggen direct contact gezocht met betrokken kabelaanbieders om te kijken hoe zij invulling kunnen gaan geven aan de wet. De provider heeft inmiddels haar interesse kenbaar gemaakt bij UPC en Ziggo en hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben tegen welke voorwaarden en wanneer Tele2 analoge televisie via de kabel kan gaan aanbieden.

Eerder bleek al, tijdens de korte wholesale openstelling van de analoge kabel, dat zeer veel consumenten geïnteresseerd waren in een alternatief voor hun kabelmaatschappij. In 2010 maakte het College Beroep bedrijfsleven (CBb) het OPta-besluit om analoge televisie via de kabel voor wholesale open te stellen nog ongedaan.

“Tele2 maakt zich al jaren sterk voor echte vrijheid voor consumenten bij de keuze van hun TV-aanbieder,” aldus Tele2 in een persbericht. “Openstelling van de analoge kabel is daarbij van groot belang. Hiermee kunnen aanbieders zoals Tele2 op gelijke voet concurreren met kabelmaatschappijen. Wij bieden dan niet langer alleen digitale televisie, maar geven consumenten ook de kans om gebruik te maken van televisie op andere plekken in hun huis.”

De TV-aanbieder hoopt op korte termijn een aanbod van verschillende kabelaars te ontvangen. Hierover heeft Tele2 contact gehad met het Commissariaat voor de Media. Daarop heeft het Commissariaat aangeven indien nodig de verplichtingen uit de nieuwe mediawet te handhaven indien kabelbedrijven niet meewerken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 07 januari 2013.