Tele2 kampt met grote internetstoring

Sinds dinsdagavond kampt Tele2 met een landelijke storing. Klanten ondervinden problemen met de vaste diensten internet en telefonie. Monteurs werken aan een oplossing, maar voorlopig lijkt de storing nog niet verholpen.

Tele2 storing nog niet verholpen
Tele2 storing nog niet verholpen

Verschillende Tele2-klanten ondervinden al vanaf dinsdagavond storingen. Het probleem zou zich concentreren in de regio’s Amsterdam, Leeuwarden, Arnhem en Apeldoorn. Toch blijken er nu meer mensen te zijn getroffen door de storing. Tele2 liet weten dat de storingen inmiddels in een aantal regio’s zijn verholpen, maar nog niet allemaal. Monteurs zouden nog werken aan een oplossing. Het is daarnaast nog onduidelijk waardoor de storing is ontstaan en wanneer deze helemaal is opgelost. Inmiddels heeft ook de helpdesk te kampen met overbelasting omdat klanten op grote schaal bellen.

Een woordvoerder van Tele2, Jan-Willem te Gussinklo, bevestigt het probleem tegenover Tweakers. “Het probleem speelt bij een deel van onze offnetklanten, een deel van de verbinding loopt bij hen via ons, een deel via KPN. We hebben voor twee van de vier regio's een oplossing doorgevoerd die hen weer online moet krijgen. Ze moeten daarvoor wel hun modem resetten. Het gaat om Amsterdam en Apeldoorn”, aldus de woordvoerder. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel klanten last hebben van de storing, maar het treft in ieder geval een groot gebied. Daarnaast is er nog geen duidelijkheid over hoelang de storing nog gaat duren.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 24 februari 2016.