Tele2 breidt klantenbestand verder uit

Het Zweedse bedrijf Tele2 heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Het aantal klanten in Nederland is verder toegenomen tot 1,26 miljoen. Vooral de investeringen in de mobiele tak zorgden voor een toename van 21.000 nieuwe klanten voor mobiel. Breedband en vaste telefonie liepen terug in klantaantallen.

Tele2 wint flink aantal mobiele klanten in Nederland
Tele2 wint flink aantal mobiele klanten in Nederland

Tele2 heeft flink want nieuwe mobiele klanten in Nederland gestrikt. Afgelopen kwartaal kwamen er bij de provider ruim 21.000 nieuwe klanten bij voor mobiele telefonie. Door de hoge investeringen in het netwerk en de toenemende kosten voor het gebruik van mobiele data, liep het operationele verlies op mobiel gebied wel verder op. Tele2 zag het aantal breedband en vaste telefonie klanten ook verder afnemen. Door de groei van de mobiele tak heeft Tele2 in Nederland het totale klantenbestand verder uitgebreid naar 1,26 miljoen klanten.

Het Zweedse bedrijf haalt 48 procent van zijn omzet uit Zweden, terwijl Nederland goed is voor 22 procent van de opbrengsten. De totale omzet van de telecomprovider groeide vorig kwartaal met 6 procent naar 6,5 miljard kroon. Met 517 miljoen kroon was de nettowinst 12 procent lager dan afgelopen jaar.

Dekkingsgebied 4G uitgebreid

Tele2 liet verder weten het dekkingsgebied voor snel mobiel internet via 4G verder te hebben uitgebreid. Een groot deel van Nederland is nu ook buitenshuis voorzien van de 4G-technologie. Eerder dit jaar werd 4G nog alleen uitgerold in de Randstad. De provider verwacht dat eind juni of begin juli alle klanten met een 4G-telefoon overzet zijn op het nieuwe netwerk. In totaal heeft 70 procent nu buitenshuis 4G-bereik. Het bereik binnenshuis is voorlopig nog een stuk minder.

Tele2 verwacht weinig van claim
Tijdens publicatie van de kwartaalcijfers liet Tele2 zich ook uit over huurtarieven voor toegang tot het kopernetwerk. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) meldt dat deze tarieven met terugwerkende kracht moeten worden bijgesteld tot 2009. De claim die KPN van 8,7 miljoen euro heeft ingediend wordt nu aangevochten. Tele2 verwacht niet dat het bedrijf deze som moet gaan betalen, er zijn dan ook geen voorzieningen getroffen. Onderzoeksbureau Telecompaper liet weten geen uitspraak te verwachten voor het vierde kwartaal.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 22 april 2015.