Tele2 bereidt prijsaanval op KPN voor

Het Zweedse telecombedrijf Tele2 wil komende jaren fors marktaandeel wegkapen bij KPN. Om te beginnen wil de provider goedkopere abonnementen aanbieden voor mobiel internet via 4G. Dit moet mogelijk worden gemaakt door kostenbesparingen die voortvloeien uit de samenwerking met T-Mobile.

Tele2 rolt 4G-diensten versneld uit via T-Mobile
Tele2 rolt 4G-diensten versneld uit via T-Mobile

De netwerkdeal met T-Mobile zorgt ervoor dat Tele2 snel een 4G-netwerk kan uitrollen via de masten van T-Mobile. Daarmee probeert Tele2 de aanval te openen op KPN op het gebied van supersnel 4G-internet. Tele2-bestuurslid Günther Vogelpoel zegt in het Financieele Dagblad dat deze dienst met ‘een ontzettend hoog prijspunt’ is gelanceerd door KPN. Dit biedt volgens Vogelpoel wel ruimte voor Tele2 en men verwacht dan ook de komende jaren fors marktaandeel weg te kapen bij KPN.

Een instapabonnement voor mobiel internet via 4G kost nu algauw 50 euro per maand. Door het aanbieden van 4G via de masten van T-Mobile verwacht Tele2 goedkopere 4G-abonnementen aan te kunnen bieden dan KPN en Vodafone. “Die zijn momenteel premium geprijsd, dat gaan wij zeker niet doen”, aldus Vogelpoel. “Ook voor 3G zijn de prijzen momenteel te hoog.” Tele2 is naast KPN, Vodafone en T-Mobile de enige nieuwe provider met 4G.

In de loop van 2014 komen mogelijk 4G-abonnementen op de markt in combinatie met digitale televisie, internet en bellen. “We investeren honderden miljoenen en dat doe je niet om een paar procentjes marktaandeel te kunnen pakken”, aldus Vogelpoel in het FD. Ed Achterberg van Telecompaper denkt dat Tele2 een nieuwe prijsaanval ontketent. Hij noemt de plannen van de provider dan ook ‘redelijk ambitieus’.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 augustus 2013.