Tele2 start in augustus met uitrol 4G

Provider Tele2 zal vanaf augustus dit jaar starten met de uitrol van een 4G-netwerk in Nederland. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers. Ook liet de provider weten dat het aantal klanten is gegroeid. Tele2 heeft nu 584.000 klanten in Nederland.

Ook Tele2 gaat inzetten op snel mobiel internet via 4G
Ook Tele2 gaat inzetten op snel mobiel internet via 4G

Na aanbieders KPN, Vodafone en T-Mobile heeft nu ook Tele2 aangekondigd een 4G-netwerk voor supersnel mobiel internet in Nederland uit te rollen. In augustus zal het Zweedse telecombedrijf starten met de uitrol van een 4G-only netwerk. Daarmee kiest de provider voor een andere strategie. Andere aanbieders hebben nu namelijk een netwerkcombinatie van 2G, 3G en 4G waarbij de telefoongesprekken via 2G en 3G blijven lopen. Bij Tele2 gaan klanten straks bellen en sms’en via 4G.

Het bedrijf heeft in Zweden al een 4G-netwerk uitgerold en heeft in Nederland inmiddels afspraken gemaakt met leveranciers. Deze leveranciers zullen naar schatting 3500 tot 4000 sites aanleggen om een landelijk dekkend 4G-netwerk uit te rollen. Met 4G is het mogelijk mobiel internet te gebruiken tegen hoge snelheden.

Naast de uitrol van het 4G-netwerk liet Tele2 weten dat het aantal Nederlandse klanten in het tweede kwartaal is gegroeid. Een groei van ruim negen procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Tele2 heeft nu ongeveer 584.000 klanten in Nederland, dat is bijna 50.000 meer dan in de eerste drie maanden van 2013. Eerder deze maand schatte Telecompaper dat Tele2 zijn marktaandeel in Nederland heeft vergroot van 3 naar 5 procent in het eerste kwartaal van dit jaar.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 22 juli 2013.