T-mobile en Vodafone bereiken akkoord over Vodafone Thuis

T-mobile heeft een akkoord bereikt met Vodafone voor de overname van Vodafone Thuis. Het bedrag dat gemoeid gaat met de overname van de vaste netwerkdiensten is niet bekend gemaakt.

T-mobile en Vodafone akkoord over overname vaste netwerkdiensten
T-mobile en Vodafone akkoord over overname vaste netwerkdiensten

De afsplitsing van Vodafone Thuis was één van de voorwaarden voor de Europese Commissie om de fusie tussen Vodafone en Ziggo goed te keuren. Het afstoten van de vaste netwerkdiensten zou moeten zorgen voor meer concurrentie op de markt van vaste aansluitingen. Het wachten is nu op goedkeuring van de Nederlandse mededingingsautoriteit, de Europese Commissie en de ondernemingsraden van beide bedrijven. De providers verwachten de overname in december te kunnen afronden.

T-mobile biedt op dit moment nog geen vaste netwerkdiensten aan. Met de aankoop van Vodafone Thuis hoopt T-mobile voet aan de grond te krijgen in deze markt, maar ook diverse producten en diensten gecombineerd aan te kunnen bieden. Daarmee speelt de provider in op de toenemende vraag naar triple- en quad-play abonnementen.

Online.nl
Het is niet het eerste avontuur voor T-mobile met het aanbieden van vast internet. Zo’n drie jaar geleden verkocht T-mobile de provider Online.nl en staakte al haar activiteiten met betrekking tot het aanbieden van vast internet. Met de overname van Vodafone Thuis krijgt T-mobile er 150.000 klanten bij.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 07 november 2016.