T-Mobile biedt klanten gratis toegang tot 4G-netwerk

Vandaag heeft T-Mobile officieel zijn 4G-netwerk in vier grote steden uitgerold. Ruim 100.000 klanten kunnen in Groot Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag gratis gebruik maken van snel mobiel internet via 4G. De provider wil voor eind 2014 de meerderheid van zijn klanten toegang geven tot het 4G-netwerk.

T-Mobile lanceert gratis 4G in aantal steden
T-Mobile lanceert gratis 4G in aantal steden

Als derde Nederlandse provider lanceert T-Mobile vandaag zijn 4G-netwerk voor zo’n 100.000 klanten. Snel mobiel internet via 4G is nu gratis beschikbaar in de steden Groot Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag. De provider zal vervolgens het netwerk verder uitrollen in het overige deel van de randstad en de rest van Nederland.

“Bij T-Mobile stapt iedereen gratis in op 4G. We geven alle bestaande en nieuwe klanten met een geschikt toestel zonder extra kosten toegang tot het 4G-netwerk. Daarmee profiteren ze direct van stabieler en sneller mobiel internet. Met 4G wordt mobiel internet dus veel prettiger in gebruik. Klanten zullen meer dan nu gebruik gaan maken van ‘zware’ internetdiensten, zoals het bekijken van filmpjes in HD”, aldus Marco Kind, Directeur Consumer van T-Mobile in Nederland.

Ook Vodafone kondigde aan dat het zijn 4G-netwerk versneld gaat uitrollen. KPN gaf eerder dit jaar al aan zijn 4G-netwerk versneld uit te rollen en wil eind eerste kwartaal van 2014 landelijke dekking bieden. T-Mobile heeft de ambitie om eind 2014 een meerderheid (circa 80%) van zijn klanten toegang te bieden tot het 4G-netwerk.

In hoge HD-kwaliteit bellen en filmpjes kijken, of videochatten via het internet wordt met mobiel internet via 4G een stuk eenvoudiger. Klanten van T-Mobile moeten vooraf wel bekijken of hun toestel 4G ondersteund. Ook voor klanten van MTV Mobile is het 4G-netwerk van T-Mobile beschikbaar zonder extra kosten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 november 2013.