Steeds sneller internet biedt kans voor de gehele filmindustrie

Werd internet vroeger nog gezien als bron van illegaal downloaden van films, muziek en nog veel meer het is nu steeds meer een kans aan het worden voor de filmindustrie. Zeker met de steeds goedkopere breedbandverbindingen en snellere downloadmogelijkheden.

Tezamen met ultra-HDTV techniek, welke in Nederland flink wordt doorontwikkeld, is het een kwestie van tijd dat er in Nederland haarscherpe films over het internet gekeken kunnen worden. De ontwikkeling gebeurt niet alleen in onze hoofdstad, Amsterdam, maar ook in 4 andere grote ontwikkelcentra elders in de wereld.

Hoewel Nederland vooroploopt met de traditionele breedbandverbindingen als ADSL en kabel-internet hebben we nu last van de "wet van de remmende voorsprong". Omdat we jarenlang leidend waren op het gebied van gebruik van de nieuwste en snelste internet-verbindingen lopen we nu achter de feiten aan. Een 12e plek in plaats van de wereldwijde 2e plek als het gaat om de huidige, gangbare, breedbandverbindingen. Zo bleek vorige week uit cijfers van Fiber to the Home.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 31 maart 2008.