Solcon glasvezel-klanten hebben last van storing

Glasvezelgebruikers van Solcon melden dinsdagochtend een storing van het internet. Er zou niet of nauwelijks verbinding mogelijk zijn met het glasvezelnetwerk.

Een deel van de klanten van Solcon heeft sinds dinsdag last van een storing
Een deel van de klanten van Solcon heeft sinds dinsdag last van een storing

Solcon maakte zelf dinsdagochtend al melding van de storing op haar website. Het zou om een landelijke storing op het FTTH-netwerk gaan die slechts een deel van de Solcon klanten treft. Er zou packet loss optreden waardoor internet, tv en e-mail niet naar behoren functioneren.

Volgens Tweakers.net zou Solcon hebben laten weten dat de problemen zijn ontstaan na een update van een access switch. Desondanks heeft Solcon het probleem in de loop woensdag nog niet weten op te lossen, maar wel weten te verkleinen. Ook meldt de provider dat er glasvezelverbindingen zijn die ondanks dat ze geen last hebben van packet loss toch geen connectie met internet kunnen maken. Dit probleem wordt momenteel ook onderzocht.

Naar aanleiding van vragen door Tweakers.net heeft Solcon laten weten dat de oplossing voor het probleem niet aan hun zijde, maar aan die van de netwerkleverancier zou zitten. De provider zegt intensief met hen te overleggen om alles zo snel mogelijk op te lossen. Een verwachte eindtijd is echter nog niet bekend.

Lees ook: Solcon-klanten ondervinden hinder van storing

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 22 juni 2017.