Sneller internet KPN op iPhone

KPN introduceert volgende week drie nieuwe abonnementsvormen voor klanten met een iPhone. Deze kunnen kiezen voor een abonnement met sneller internet en een goedkopere extra databundel.

KPN biedt sneller internet op iPhone.
KPN biedt sneller internet op iPhone.

Telecomgigant KPN verklaart dat "de iPhone het neusje van de zalm" is, en dat een apart abonnement daarom gerechtvaardigd is. Andere smartphone gebruikers kunnen nog niet beschikken over de nieuwe abonnementsvormen. “Mocht er ineens veel vraag komen vanuit andere smartphonegebruikers naar dit abonnement kunnen we naar de mogelijkheden kijken”, aldus Joost Steltenpool van KPN Mobile. “Maar nu is deze vorm alleen beschikbaar voor iPhoneklanten.”

Naast het Personal Sim iPhone-abonnement kunnen klanten vanaf volgende week ook kiezen uit Personal Sim Bel&SMS en Personal Sim Smart. Het Bel&SMS-abonnement is er speciaal voor klanten die hun mobiele internet haast niet gebruiken. Deze klanten betalen alleen voor hun smsjes en belminuten. Als ze wel mobiel willen internetten kan dat tegen een prijs van 1,50 euro per MB.

Klanten met een Sim Smart-abonnement hebben internet in hun bundel tot 1000 MB. Als de daar overheen gaan betalen ze 0,05 euro per MB. Er is voor iPhoneklanten een extra databundel van 1000 MB beschikbaar voor 5 euro, terwijl andere smartphonegebruikers voor dit geld een databundel van 500 MB kunnen kopen.

De nieuwe abonnementen zijn volgens KPN voortgekomen uit de veranderende vraag van klanten. “De behoeften van onze klanten veranderde, vooral op het gebied van mobiel internet”, aldus Steltenpool.

Het opvallendste verschil is nog wel dat de internetters op de iPhone een verbinding hebben van 7,2 Mbps, waar andere smartphonegebruikers het moeten doen met een verbinding van 3,6Mbps.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 02 maart 2011.