Snelheden glasvezel van KPN gaan mogelijk omhoog

Provider KPN gaat de snelheden van alle glasvezelpakketten mogelijk deze week verhogen. Daarnaast worden de abonnementen van een nieuwe naam voorzien.

Mogelijk gaat KPN het glasvezelaanbod wijzigen
Mogelijk gaat KPN het glasvezelaanbod wijzigen

Het glasvezelaanbod van KPN gaat mogelijk deze week op de schop. Naast een standaard snelheid van 100Mbps worden de abonnementen voorzien van een nieuwe naam. De voorheen bekende glasvezelpakketten Brons, Zilver en Goud, gaan veranderen in Instap, Standaard en Premium.

Volgens de website Tweakers zullen deze nieuwe glasvezelpakketten aangeboden worden met de snelheden 50, 100 en 500Mbps. De maximum snelheid van een glasvezelverbinding van KPN was eerder nog 100Mbps. De eerdere testen die de provider heeft uitgevoerd met het verhogen van de glasvezelsnelheid zijn dus succesvol verlopen. Het nieuwe Premium abonnement waarbij snelheden worden gehaald van maximaal 500Mbps zal echter nog niet overal beschikbaar zijn.

Tweakers geeft op haar website aan dat de prijzen mogelijk ongewijzigd blijven. Vooralsnog blijft het bij speculaties aangezien KPN nog geen uitspraken heeft gedaan over de vermeende nieuwe snelheden van de glasvezel abonnementen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 januari 2012.