Smartphones nekken KPN

Smartphones doen KPN geen goed. Er werden nooit zoveel smartphones verkocht als onlangs, maar juist de uitgebreide mogelijkheden van deze toestellen doen KPN nu de das om.

Smartphones kosten KPN miljoenen.
Smartphones kosten KPN miljoenen.

Door de vele mogelijkheden aan instant messaging zoals Ping en Whatsapp is het sms verkeer flink gedaald. Dit heeft een enorme invloed op de winst van de telecomgigant.

KPN geeft in een verklaring aan dat ze de populariteit van de gratis applicaties niet goed heeft ingeschat. De kersverse CEO Eelco Blok laat weten dat het "de versnelling van de trend niet heeft gezien". Blok geeft dan ook toe dat ze het probleem hebben onderschat.

Een medewerker van KPN verklaart tegenover RTL Z  dat het bedrijf zeer is geschrokken van de opkomst van gratis diensten als Whatsapp en Ping. "Blackberry was het best verkochte toestel vorig jaar. Veel mensen maken hierbij gebruik van Ping, het gratis versturen van tekstberichten. Dat kost ons miljoenen."

Om te profiteren van deze trend wil het bedrijf nieuwe abonnementen gaan introduceren, met als uitgangspunt de mobiele internetdiensten. Het gaat om abonnementen waarbij het niet langer uitmaakt of de consument gebruikmaakt van internet-, sms- of beldiensten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 21 april 2011.