Router met 4G-verbinding bij Tele2

Klanten van Tele2 kunnen binnen afzienbare tijd thuis via 4G surfen. De internet provider gaat namelijk een router verkopen die 4G ondersteund en geldt als alternatief voor bedraad internet zoals kabel of ADSL.

Tele2 heeft primeur met aanbieden van 4G-internet voor consumenten thuis
Tele2 heeft primeur met aanbieden van 4G-internet voor consumenten thuis

Tele2 gaat een router verkopen waarmee consumenten met een 4G-verbinding kunnen surfen. De 4G-verbinding zal een alternatief zijn voor klanten die geen verbinding hebben met bedrade netwerken via bijvoorbeeld kabel of ADSL. Verder details over abonnementen zijn echter nog niet bekend, wel is duidelijk dat de router voor een beperkt aantal klanten beschikbaar zal zijn. Vooralsnog heeft het LTE-netwerk van Tele2 alleen dekking in een klein deel van het land, namelijk in delen van Amsterdam, Utrecht, Almere en Haarlem.

Woordvoerder Jan Willem te Gussinklo benadrukt dat het gaat om een alternatief: “Het is een alternatief voor klanten die geen verbinding hebben met bedrade netwerken. Dat kan bijvoorbeeld in het centrum van steden zijn.”

De provider heeft al een aantal tests gedaan bij klanten die de router als proef konden gebruiken. Wanneer Tele2 meer bekendmaakt over dergelijke abonnementen voor internet via 4G is nog niet duidelijk. Tele2 biedt wel al mogelijkheden voor mobiel internet via 4G met een dongle. Mocht Tele2 het nieuwe aanbod voor 4G-internet voor thuis lanceren, dan hebben zij in ieder geval een primeur. Het zou dan de eerste provider zijn die de optie van 4G-internet voor thuis aanbiedt aan consumenten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 07 september 2012.