Provincie Zeeland subsidieert breedband voor buitengebieden

Snel draadloos internet voor iedereen, ook voor de huishoudens in het Zeeuwse buitengebied die hier nog niet over beschikken. Dat is het doel van de nieuwe subsidieregeling van de provincie Zeeland. Het gaat om een bijdrage in de aansluitkosten van maximaal 200 euro per adres.

De provincie Zeeland gaat breedbandinternet in buitengebied subsidieren
De provincie Zeeland gaat breedbandinternet in buitengebied subsidieren

Toekomstbestendige internetverbinding
Zeeland telt circa 9000 huishoudens die nog niet in het bezit zijn van een toekomstbestendige internetverbinding. Dit houdt in dat zij het moeten stellen met traag of in een aantal gevallen zelfs geen internet. Tweederde van deze huishoudens wordt hierdoor dagelijks gedupeerd. Eerder onderzoek van de provincie Zeeland gaf aan dat er wel degelijk interesse is voor breedbandinternet binnen deze gebieden, maar dat de kosten van circa € 200 een reden zijn om van de internetaansluiting af te zien.

Per aansluiting vergoedt de Provincie Zeeland € 100. Het is de bedoeling dat de gemeenten het bedrag verdubbelen. Op deze manier hoopt de provincie Zeeland circa 3400 huishoudens te kunnen voorzien van breedbandinternet. Mocht er meer interesse zijn, dan gaat de provincie kijken naar nieuwe mogelijkheden.

Lees ook: Breedband voor Zeeuwse buitengebieden

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 20 oktober 2016.