Providers gaan waarschuwen bij overschrijden datalimiet

In overleg met minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) is besloten dat de providers KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone hun klanten in elk geval een keer waarschuwen voordat hun databundel voor mobiel internet is verbruikt.

Waarschuwings-sms om hoge kosten mobiel internet tegen te gaan
Waarschuwings-sms om hoge kosten mobiel internet tegen te gaan

Klanten van KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone die na 1 januari 2013 een contract afsluiten voor mobiel internet, zullen beter worden geïnformeerd over hun datagebruik. Dit is besloten na overleg met minister Verhagen. De vier providers sturen bijvoorbeeld een waarschuwings-sms als de mobiel internetgebruiker zijn limiet nadert. Veel consumenten realiseren zich niet dat er een veel hoger tarief in rekening wordt gebracht bij het overschrijden van het datalimiet.

Verhagen pleit er daarom voor dat consumenten beter geïnformeerd worden over het verbruik van mobiel internet en welke bundel daar het best bij past. De minister is dan ook tevreden over de stappen van de vier telecomaanbieders. '”Dit helpt te voorkomen dat consumenten opeens een torenhoge rekening moeten betalen. Geen onaangename verrassingen meer omdat klanten zich er niet van bewust zijn dat ze meer MB’s gebruiken dan ze dachten.”

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 16 juli 2012.