Provider Ziggo boekt recordgroei

In het derde kwartaal van 2011 heeft provider Ziggo een recordgroei geboekt, zowel omzet als klantenaantallen stegen. Deze recordgroei zorgt wellicht voor paniek op de DSL-markt.

Ziggo boekt recordgroei gekeken naar kwartaalcijfers
Ziggo boekt recordgroei gekeken naar kwartaalcijfers

Uit cijfers blijkt dat Ziggo het financieel en qua klantenaantallen goed doet. Nooit eerder werden in één kwartaal zoveel abonnementen verkocht voor digitale televisie (130.000) en breedband (39.000). In totaal werden er 149.000 set-top boxen uitgeleverd voor interactieve televisie. Niet alleen onder de consumenten heeft Ziggo succes, ook op de zakelijke markt gaat het goed. De totale omzet op de zakelijke markt kende een groei van 11% naar 21,7 miljoen euro, slechts 5,8% van het totaal.

Toch is er nog wel wat te zeggen over de recordgroei. Ziggo wist veel analoog-only kijkers om te zetten naar digitaal/analoog, het verloor daardoor wel een record aantal analoge klanten van 26.000. Echter zal Ziggo hier niet echt van wakker liggen, wel is het interessant te zien wat bijvoorbeeld KPN met iTV Online en XS4ALL met WebTV nog kunnen brengen. Het zal mogelijk de televisie- en DSL-markt weer flink in beweging brengen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 17 oktober 2011.