Provider Stipte overgenomen door Fiber

Glasvezelprovider Fiber heeft branchegenoot Stipte overgenomen. Het is de bedoeling dat beide merken gewoon blijven bestaan. De komende maanden bekijkt Fiber wat het met de dienstverlening gaat doen. De provider meldde daarnaast dat er geen klanten worden overgezet.

Fiber neemt concurrent Stipte over
Fiber neemt concurrent Stipte over

Provider Stipte, voorheen bekend onder de naam Scarlet, is overgenomen door glasvezelaanbieder Fiber Nederland. Met de overname wil Fiber de markt, naar eigen zeggen, blijven uitdagen en klanten blijven verrassen met nieuwe diensten, verbeterde service en scherpe prijzen. Oprichter van Fiber, Martijn Scherpenzeel, liet tegenover het FD weten dat beide merken vooralsnog blijven bestaan. Daarnaast zouden er door de overname ook geen banen verloren gaan. De komende maanden wil de provider de mogelijkheden onderzoeken van de ‘extra’ dienstverlening. Zowel Stipte als Fiber is actief op het glasvezelnetwerk van Reggefiber/KPN en bieden tevens DSL-abonnementen aan. Over de omvang en financiële cijfers werden geen mededelingen gedaan.

Scherpenzeel liet het volgende weten over de overname: “Tussen grootmachten als KPN en Ziggo is Fiber NL een relatief kleine speler, maar in zo’n geconsolideerde markt heeft de concurrentie over het algemeen meer te verliezen dan te winnen. Als kleinere partij zijn we flexibeler, creatiever, servicegerichter en in staat sneller in te spelen op trends.”

Dienstverlening blijft ongewijzigd
Omdat Fiber onafhankelijk werkt van netwerkexploitanten is men in staat via het best beschikbare netwerk zijn diensten aan te bieden. Dat kan via vrijwel alle Nederlandse glasvezelnetwerken of via het landelijk dekkend VDSL-netwerk. Ook Stipte biedt klanten triple play en een aantal andere diensten. In de lente van 2014 veranderde Scarlet zijn naam in Stipte, nadat Belgacom de Nederlandse activiteiten naast zich neerlegden. Fiber liet aan Telecompaper weten dat de dienstverleningen van beide providers vooralsnog ongewijzigd doorgaat.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 20 januari 2016.