Provider Online komt met gratis laptop bij ADSL abonnement

Gratis laptops bij nieuwe ADSL abonnementen blijken een succesvol marketingmiddel, vanaf deze week is provider Online gestart met het verstrekken van een Hewlett Packard 620 Notebook laptop bij het afsluiten van een "Snel internet" abonnement.

Laptop cadeau bij Online, niet origineel wel effectief.
Laptop cadeau bij Online, niet origineel wel effectief.

Het lijkt een zeer succesvol marketingmiddel, het weggeven van een gratis laptop of mini-laptop bij het afsluiten van een ADSL abonnement. Al vele andere providers namen het voortouw hierin, onder andere Tele2 en XS4ALL.

Nu is het de beurt aan provider Online, welke een Hewlett Packard 620 Notebook weggeeft bij het afsluiten van een "Snel internet" of "Snel internet + Bellen" abonnement, respectievelijk 37,50 euro per maand en 42,50 euro. De laptop zelf vertegenwoordigd een waarde van 650 euro, aldus Online maar een snelle controle bij de Pricewatch van Tweakers laat zien dat het model al voor iets meer dan 535 euro te bestellen is.

Het contract wat de consument moet aangaan is voor minimaal 24 maanden, waarbij de laptop dus geheel gratis is maar er wel nog eenmalige kosten a 25 euro betaald moeten worden voor de aansluiting zelf.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 juni 2010.