Plannen Greenet voor mobiel internet afgelegen gebieden

Greenet komt met plannen voor mobiel internet in de gebieden waar geen kabel of ADSL beschikbaar is. De nieuwe aanbieder geeft groepen bewoners en bedrijven rondom een eigen mast relatief snel internet.

Via een straalverbinding geeft Greenet bewoners en bedrijven in buitengebieden internet
Via een straalverbinding geeft Greenet bewoners en bedrijven in buitengebieden internet

Deze maand zal Greenet beginnen met een proef en kunnen klanten de verbinding drie maanden testen. Greenet is een nieuwe aanbieder van mobiel breedband internet voor plattelandsgebieden en buitengebieden waar Nederlanders geen internet hebben. Via een zogenoemde straalverbinding geeft de starter groepen bewoners en bedrijven rondom een eigen mast relatief snelle verbindingen.

“Voor de grote telecombedrijven zijn die bewoners financieel niet interessant. Daar denken wij anders over,” aldus directeur Frank Weening. Daarnaast werd ook gelijk erkent dat er geen snelle Randstadlijnen komen.

Het is volgens Weening een volwaardig alternatief in de plattelands- en buitengebieden en werkt via bestaande netwerken zoals KPN. „In deze gebieden is vaak helemaal geen kabel- of adsl-internet, bedrijven willen dan best betalen voor een relatief snelle 10 Mb-verbinding”, aldus Weening.

Met behulp van een speciaal modem is het mogelijk gebruik te maken van internet. Greenet probeert de verloren gewaande internetklanten nu van een dergelijke internetverbinding te voorzien. “Met mobiel breedbandinternet via een straalantenne met modem vanaf een mast, met een laatste stukje van de mast naar het huis desnoods via gegraven glasvezelkabel, heb je toch een degelijke verbinding.”

Via de website van Greenet is het mogelijk een abonnement aan te vragen. Voor een abonnement betaalt u 49,95 euro per maand en eenmalige installatiekosten van 99,95 euro. Daarnaast kent het abonnement een limiet van 2.5 Gb per maand, bij overschrijding wordt de internetsnelheid verlaagd.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 29 maart 2012.