Overstappen triple play minder populair

De intentie om de overstap te maken naar een andere triple play aanbieder wordt steeds kleiner. Een mogelijke verklaring hiervoor is de alsmaar populairder wordende mogelijkheid van quad play.


Dat schrijft Telecompaper op basis van een onderzoek. Twee jaar geleden lag het aantal overstappende klanten naar een andere triple play aanbieder nog op vijf procent. Vorig jaar is dit aantal gedaald naar vier procent. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat driekwart van de consumenten met een overstapintentie ook daadwerkelijk de overstap maakt.

Quad play
Het dalende aantal overstappers zou mogelijk te verklaren zijn door het stijgende aantal personen dat gebruik maak van quad play. Bij quad play zijn er een of meerdere mobiele abonnementen bij dezelfde aanbieder aanwezig. Hierdoor worden consumenten nog meer verbonden aan de providers. Er wordt bovendien ook stijging geconstateerd in het aantal mobiele abonnement dat bij dezelfde provider zit binnen een huishouden. Deze ontwikkelingen zorgen er mogelijk voor dat het aantal overstappers nog verder daalt. 

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 03 oktober 2017.