Overstappen ADSL in één dag steeds vaker mogelijk

Steeds meer providers bieden op een creatieve manier de mogelijkheid om in één dag over te stappen van de ene naar de andere provider. Door middel van het tijdelijk aanbieden van mobiel internet.

Hoewel het daadwerkelijke overstappen van provider langer duurt is het voor veel consumenten een veilige gedacht dat er mobiel internet gebruikt kan worden. Momenteel bieden zowel XS4ALL als KPN een oplossing hiervoor.

Een consument welke overstapt naar XS4ALL zal een monteur op bezoek krijgen welke het mobiele internet installeert. Nieuwe klanten bij KPN ontvangen de Dongel, waarmee er vervolgens kosteloos van mobiel internet gebruik mag worden gemaakt. Bij KPN dient wel goed de verbruikslimiet in de gaten te worden gehouden, dit is 500 MB. Consumenten welke gewend zijn fanatiek van het internet gebruik te maken dienen op te letten dat ze deze limiet niet overschrijden, hier zijn extra kosten aan verbonden. Bij XS4ALL zal de consument worden geïnformeerd en gesommeerd om het gebruik aan te passen conform de "fair use policy" van XS4ALL.

Verder is het zo dat bij de aanvraag van een nieuw XS4ALL abonnement pas betaald gaat worden nadat het werkend is opgeleverd, waarbij de eerste maand geen kosten in rekening worden gebracht.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 17 november 2009.