Overname Caiway door KPN van de baan

De overname van het dienstenbedrijf CAIW Holding BV (Caiway) door KPN en Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) is voorlopig van de baan. KPN stuit op te veel bezwaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

KPN betreurt het standpunt van de NMa en ziet af van overname Caiway
KPN betreurt het standpunt van de NMa en ziet af van overname Caiway

Een persbericht van KPN meldt dat de overname van Caiway van de baan is. De overname van Caiway, een dienstverlener voor digitale televisie, internet en telefonie, stuit op teveel bezwaren van de NMa. KPN betreurt het standpunt van de NMa omdat Caiway uitstekend aan zou sluiten bij de strategie en visie van KPN dat gelooft in open communicatie netwerken.

Eerder kondigde KPN op 2 mei 2011 de overname van de dienstverlener Caiway aan, echter moest deze overname nog goedgekeurd worden door de NMa. De netwerkinfrastructuur van Caiway, was geen onderdeel van de transactie en deze zou in handen blijven van CIF en andere regionale kabelbedrijven. De NMa heeft bezwaar gemaakt tegen de overname en was van mening dat het regionale marktaandeel van Caiway en KPN te groot zou worden.

KPN vindt het standpunt van de NMa erg teleurstellend omdat Caiway goed aansluit bij de strategie en visie van de provider. Caiway is een service provider met een open infrastractuur, die gelooft in glasvezel. Het is de derde kabelaar van Nederland met ongeveer 143.000 televisieklanten, 74.000 internetklanten en 33.000 telefonieklanten.

Ondanks het besluit om af te zien van de overname van Caiway, streeft KPN nog steeds naar een breedband marktaandeel van meer dan 45%.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 10 april 2012.