Overheid Japan wil internetverslaving aanpakken

Met zogeheten ‘offlinekampen’ wil de Japanse overheid internetverslaving aanpakken. In deze kampen kunnen kinderen niet op internet en moeten kinderen met elkaar communiceren in de echte wereld. Naar verwachting zullen de eerste ‘offlinekampen’ volgend jaar worden georganiseerd.

'Offlinekampen' tegen internetverslaving in Japan
'Offlinekampen' tegen internetverslaving in Japan

Om de internetverslaving terug te dringen wil Japan voor kinderen ‘offlinekampen’ organiseren. Het is voor kinderen in deze kampen niet mogelijk te internetten. Op die manier worden de kinderen als het ware gedwongen om met elkaar te communiceren in de echte wereld. Het aantal kinderen met een internetverslaving lijkt in Japan steeds verder toe te nemen. Volgens het Japanse ministerie van Onderwijs zijn meer dan een half miljoen kinderen tussen de 12 en 18 jaar ernstig verslaafd aan internet.

Door het organiseren van ‘offlinekampen’ wil de Japanse overheid kinderen een kans bieden om afstand te nemen van de online gemeenschap. Zo zouden kinderen eerder van hun internetverslaving afkomen. In het land zouden namelijk steeds meer jongeren verslaafd zijn aan internet, veel van hen hebben eet- en slaapproblemen. De eerste ‘offlinekampen’ zouden volgend jaar worden geïntroduceerd.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 27 augustus 2013.