Ook Telfort gaat toestellease hanteren

Provider Telfort zal vanaf 16 april nieuwe tarieven lanceren voor haar abonnementen. Daarnaast zal het toestellease gaan invoeren en schaft daarmee de subsidies op telefoons af.

Telfort gaat abonnementen opnieuw omgooien en komt met toestellease
Telfort gaat abonnementen opnieuw omgooien en komt met toestellease

Net als Hi zal Telfort toestellease-abonnementen gaan aanbieden en de bestaande abonnementen wijzigen. Beide KPN-dochters schaffen de subsidies op telefoons af en bieden klanten de mogelijkheid een toestel te leasen. Bij het leasen betalen klanten een vast bedrag per maand voor het leasen de telefoon. Deze leaseprijs loopt uiteen van 4 tot 27 euro, bij een tweejarig abonnement.

Tijdens een online persconferentie heeft KPN de nieuwe Telfort-tarieven bekend gemaakt. Opvallend is dat beide dochters van KPN, Telfort en Hi, volledig overgaan op toestellease. KPN heeft zelf nog geen toestellease-constructie aangekondigd, maar het lijkt er op dat ook zij binnen afzienbare tijd overstappen.

Klanten van Telfort kunnen vanaf 16 april kiezen uit vijf belbundels; de eerste is 0 euro en 0,20 eurocent per minuut of per sms, dit is ook gelijk het nieuwe buiten-de-bundeltarief van de provider. De tweede optie is 150 minuten voor 4 euro, 300 minuten voor 7 euro, 500 minuten voor 15 euro en 1000 minuten voor 30 euro per maand. Door elementen als belminuten, sms’jes, data en toestelprijzen te scheiden, wil Telfort het voor de klanten inzichtelijker maken waar ze voor betalen.

De hoogte van de leaseprijs is afhankelijk van de prijs van een los toestel. Daarnaast is het afnemen van belminuten niet langer verplicht. De klant kan ervoor kiezen om alleen data af te nemen en belminuten worden afgerond op hele minuten. Bijbehorende datalimiet is voortaan echt een limiet, bij overschrijding van het aantal MB’s kan de gebruiker niet meer internetten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 02 april 2012.